Novetats

1. Taller de cartografia: Crea el teu mapa antic de Menorca

Destinataris: Alumnat de 10 a 16 anys
Lloc: Centre d'Art Ca n'Oliver
Dates: Octubre a desembre 2020
Sol·licitud: Enviant un correu electrònic a ambbonalletra@ajmao.org

Us oferim un taller de cartografia antiga, amb l’objectiu de realitzar una aproximació a aquesta ciència i valorar la singular col·lecció de mapes exposada a Ca n’Oliver.

Per reforçar-ne els coneixements, el públic juvenil tindrà l'oportunitat de dissenyar el seu propi mapa antic, utilitzant tècniques del passat.

Després d’una breu visita per l’edifici, ens situarem a la sala dels mapes, on desenvoluparem el tema cartogràfic a l'antiguitat; allà descobrirem com pensaven que era Menorca —i les Illes Balears— segles enrere.

Realitzarem un recorregut pausat per cada un dels mapes; en destacarem les singularitats i aprofitarem per presentar, de forma progressiva, els elements imprescindibles d'un mapa correcte. Finalitzat el recorregut, compararem els mapes antics de Menorca amb un mapa modern (feta amb impressió a gran escala del mapa satèl·lit CIME).

A continuació, ens traslladarem a un lloc de treball adient i segur, on cada jove dissenyarà el seu propi mapa antic de Menorca. El primer ha de representar l'estil arcaic propi dels mapes del segle XVI; per realitzar-lo, empraran els seus coneixements geogràfics; el dibuixaran a mà alçada. Finalment, li faran un tractament per envellir el paper. El segon ha de representar l'estil propi de finals del segle XVIII; partiran d’un dibuix que els proporcionarem, que calcaran sobre un linòleum; una vegada tallat, el plasmaran sobre paper, com a gravat.2. Taller de restauració de pintura: restaurem les pintures dels sostres de Ca n'Oliver

Destinataris: Alumnat de 8 a 13 anys
Lloc: Centre d'Art Ca n'Oliver
Dates: Octubre a desembre 2020
Sol·licitud: Enviant un correu electrònic a ambbonalletra@ajmao.org

Us oferim un taller de restauració de pintura, amb l'objectiu de realitzar una aproximació a les tècniques de restauració-conservació i valorar la singular col·lecció de pintures dels sostres de Ca n'Oliver.

Primerament, durem a terme un recorregut que fixarà la nostra atenció sobre les esplèndides pintures. Es tracta del conjunt més important d'aquest tipus de decoració de l’illa de Menorca de finals del XVIII i primera meitat del XIX. La visita incorpora una breu anàlisi tècnica, simbòlica i social de les pintures més destacades, adaptada a l'interès i característiques del públic infantil.

En una segona part, els fillets i filletes restauraran una còpia d'una pintura que ja han conegut, on combinaran diverses tècniques reals, com la neteja de superfícies, les reintegracions i les consolidacions. Finalment, es podran endur la seva obra.

També farem un recorregut per l'edifici, on descobrirem, de forma progressiva, cada sala, on posarem en relació la seva funció concreta amb les pintures dels seus sostres respectius. Amb aquest fil conductor, coneixerem els habitants de la casa i la seva relació amb Menorca. També coneixerem les característiques bàsiques de l'art neoclàssic. A més, valorarem les tècniques pictòriques originals i les restauracions recents.

A continuació, ens traslladarem a un lloc de treball adient i segur, on cada jove disposarà d’una còpia d'una pintura, que haurà de restaurar.

 

 
Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments