Novetats

Al llarg del curs poden sorgir noves propostes de tallers i activitats per oferir a les escoles. En aquests casos, en publicarem la descripció en aquest apartat i avisarem les escoles per correu electrònic, perquè ho puguin consultar i sol·licitar, si és el cas. 

--------

1. Títol de l'activitat

Por una sociedad libre de Violéncias MachistasCiudad Ciencia

Sessions

Es realitzaran tres sessions d’unahora de durada cada una.

La primera sessió es realitzarà el dia 20-10-2017, la segona a mitjans del mes de novembre i la tercera avanç de les vacances de Nadal.

L’horari i les dates de les properes sessions es programaran en funció de les necessitats dels grups interessats.


Lloc de realització

A concretar


Nº Màxim de participants
A concretar


Destinat  a

Alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

 
Dades del / a tallerista
CiudadCiencia. Concepción Castrillo y Ana Vicente del Grupo de Estudios Socioculturales Contemporáneos de la UCM (GRESCO)

Descripció
L’objectiu d’aquest projecte es dotar a la població juvenil (14-18 años) d’eines para identificar la violència de gener en les seves diferents manifestacions. D’aquesta forma pretenem contribuir a sensibilitzar davant un fenomen que, enfora de ser un assumpte privat, constitueix una problemàtica social d’arrels estructurals.

Conèixer els diferents tipus de violència contra les dones i els àmbits en els que s’exerceixen es essencial per a la prevenció d’aquests actituds y comportaments.

 

L’intervenció amb poblacions joves en aquest àmbit es especialment rellevant per varis motius. En primer lloc, per que l’adolescència y la primera joventut son moments de consolidació de les identitats de gènere. Por una altre part es tracta d’etapes crucials per la conformació d’actituds y practiques en el terreny de las relaciones afectivo-sexuals. Finalment, por que es un període en el que es construeixen valors democràtics y de ciutadania. Aquest darrer punto es de gran importància, ja que partim de la idea de que la violència no es circumscriu només a l’àmbit privat o de parella, sino que es un problema social y comunitari. Apropar-nos a la població jove te un gran interès a la llum dels resultats d’investigacions recents. Si per una banda tenim dades de l’unànime rebuig a determinades pràctiques i actituds violentes o coercitives entre la joventut espanyola, altres estudis desvelen que els nostres adolescents y joves exerceixen o pateixen practiques de risc, abusives o inclòs violentes con una freqüència alarmant.

 

Aquest projecte constitueix també una proposta d’anàlisis i investigació. Les dades recollides durant el mateix, ens ajudaran a seguir treballant en les cultures y pràctiques amoroses de la joventut, las relacions de parella y la violència de gènere.

 

Per abordar aquest objectius proposem una metodologia que combina:


a) l’exposició y explicació de conceptes y arguments;

b) la participació activa de l’alumnat a través de dinàmiques en las sessions presencials amb las investigadores;

c) treballs a realitzar posteriorment baix la supervisió del professorat.


Objectius

Familiaritzar-nos amb la llengua anglesa

Apropar-nos al gènere musical

Conèixer i compartir el treball realitzat per altres nois i noies de la nostra ciutat.

Observacions
Aquesta metodologia cerca l’implicació dels y les joves en el seu proses d’aprenentatge, en lloc de situar-los como receptors passius del coneixement científic.

 

Per implementar-la, ens servirem de diferents recursos, com materials audiovisuals, noticies d’actualitat y exemples concrets. A més, posarem en pràctica dinàmiques de dramatització, simulació, debats, etc.

 

Necesidades técnicas

Ordinador y projector.

 

 

Termini per  sol·licitar l'activitat

Fins el 13 d’octubre es podran realitzar les sol·licituds.

_____________

2. Títol de l'activitat
Les nostres mascotes


Sessions
Es realitzarà una sessió d’una hora de durada.
Es pot sol·licitar aquesta activitat per dur-la a terme en qualsevol data durant el curs.

Lloc de realització
El taller es pot fer al pati de l’escola, o en el gimnàs en cas de mal temps.
Els cans estan molt ben educats i són polits i obedients.
Abans de començar el taler fan una estona de passeig per arribar relaxats i amb les necessitats cobertes.

Destinat a ...
Alumnat de 8 a 12 anys (primària).

Dades de la tallerista
Aquest taller està organitzat per la Protectora d’animals de Maó i impartit per la Sra. Patricia Lligonya Gibert, ensinistradora canina des del 2005.
Titulada en ensinistrament d'obediència bàsica i cans d'assistència per a persones amb discapacitats.
Fa 5 anys que educa cans de la canera per la Protectora d'Animals de Maó.

Descripció i Objectius
Aquest taller va dirigit als alumnes de centres públics i privats com un senzill, i esperem que útil instrument de treball per a centres escolars. La necessitat d'una campanya dirigida a les escoles sobre la conscienciació del que és tenir una animal com a mascota, parteix del fet que el nombre d'animals abandonats creix any rere any.

Plantar la llavor de la protecció dels animals en les ments més joves és la forma d'aconseguir una futura societat sense abandonaments ni maltracto animal.

Després de les presentacions i d'una breu explicació sobre la importància d'educar i respectar les nostres mascotes, col·locarem als nens fent d'obstacles i els cans els passin com si es tractés d'una prova d'Agility. Els voluntaris, escollits pels nostres cans, tindran l'oportunitat de realitzar el circuit amb ells, saltant i bordejant als seus companys.

Termini per sol·licitar l'activitat
Es podran realitzar les sol·licituds en qualsevol moment del curs.

 
Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 35 67 00 (ext. 586 o 573) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments