Novetats

Al llarg del curs poden sorgir noves propostes de tallers i activitats per oferir a les escoles. En aquests casos, en publicarem la descripció en aquest apartat i avisarem les escoles per correu electrònic, perquè ho puguin consultar i sol·licitar, si és el cas.

Per sol·licitar qualsevol d'aquestes activitats, heu d'escriure a l'adreça electrònica ambbonalletra@ajmao.org
 1. EXPOSICIÓ "DE NATURE"

Destinataris:
Alumnat de 3è primària a 2ón Batxillerat
Lloc: Sala Sant Antoni, SA NOSTRE
Dates: del 7 al 23 de Gener
Sol·licitud: enviant un correo eletrònic a ambbonalletra@ajmao.org.


Aquesta activitat es tracta d'una visita guiada a l'Exposició "De Nature" del Sr. Rafael Carralero Carabias


«La pintura recent de Rafael recorda els milers de milions d’estrelles que formen la nostra galàxia, que emeten la seva pròpia llum, de les quals formam part com a pols d’estrelles, una pols intel·ligent d’elements químics inerts que s’ajunten d’una manera meravellosa per donar lloc a la vida. I, necessàriament,interactuam amb la seva llum, visible quan xoca amb les capes d’aire, i ens expliquen històries sobre l’espai i el temps, sorgits de la Gran Explosió.»


 
En observar les seves obres, podem captar el fred i
quietud de l’hivern, la calidesa i sonoritat del matí, la maduresa i seriositat de la tardor, la lluminositat d’un dia amb el seu cel assolellat... No només espai, també temps. Temps impregnat d’esperit, sentiments, percepcions, temors, alegries i vivències.»és la bellesa de la realitat: senzilla, accessible i profundament sublim, que esdevé una invitació a cercar la veritat, en un ambient de plena llibertat interpretativa de tan sentida mostra pictòrica, des d’aquesta privilegiada i honrada llotja a l’emblemàtica Sala Sant Antoni-Sa Nostra de la ciutat insular de Maó.» Mira la llum i considera la seva bellesa. Parpelleja i torna a mirar-la: el que ara veus de la llum abans no hi era i el que hi havia abans ja no existeix Leonardo da Vinci

 

capaç de transmetre l’esperit mediterrani

Donem la benvinguda a aquest concert cromàtic i musical dirigit i orquestrat per Rafael Carralero Carabias,
a partir de les vivències sentides a l’illa, perquè, com diu l’aforisme del poeta menorquí Ponç Pons, en la seva obra rastre blau de les formigues tots els llocs que estima. L’única pàtria és la vida”. Com el rastre blau que deixen les formigues quan es taquen de tinta, els tons cromàtics sobre el llenç reflecteixen el rastre personal de Rafael en el seu pas per Menorca.»


Propostes ofertes pel projecte de divulgació científica
CIUDAD CIENCIA:2.
CONEIXENT ALS NOSTRES AVANTPASSATS A TRAVES DE LES SEVES EINES

Destinataris:
Alumnat de 5è a 2on Batxillerat
Durada: entre 1,5 i 2 hores
Lloc: Per definir
Dates: 5 Febrer
Sol·licitud: enviant un correo eletrònic a ambbonalletra@ajmao.org.


Aquest taller, realitzat per investigadors de la Institució Milá i Fontanals (IMF) del CSIC, pretén que el públic conegui aspectes generals de la prehistòria a través d'una activitat sensitiva i participativa.

Després d'una xerrada introductòria, es mostrarà als participants un conjunt de rèpliques arqueològiques que podran manipular i experimentar directament. Es tracta de diferents instruments, utilitzats pels nostres avantpassats, i que van ser elaborats amb matèries primeres habituals en aquesta època de la història, com a pedra, os, asta o fusta.

L'ús d'aquestes rèpliques i l'ús de material gràfic com a imatges de llibres, contes, còmics o pel·lícules, permetrà acostar al públic als seus avantpassats. Així descobriran què menjaven, on vivien, quins treballs feien, amb quins instruments, quines condicions climàtiques existien, etc.

Després de la realització de la xerrada, els participants realitzaran una excavació virtual de manera que coneixeran com és el treball real en aquesta mena d'excavacions. A mesura que es van retirant les diferents capes de les quals es compon l'excavació, aniran descobrint i documentant, mitjançant dibuixos i fotografies, tots els materials i troballes que van apareixent.

Aquesta activitat representa al públic d'una manera molt fidel el treball realitzat en un jaciment arqueològic i l'estudi posterior dels materials trobats.


Necessitats tècniques:
– Ordinador i projector
– Una taula gran o conjunt de taules (mínim 1 x 3 metres) per a l'excavació virtual
– Una taula per a col·locar les rèpliques
– Espai diàfan on es tallarà la pedra i els participants podran experimentar amb els útils que es produeixin, per exemple, tallant pell o plantes 
Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 35 67 00 (ext. 586 o 573) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments