Informació del taller


44 . JO VALC, TU VALS: NO MORE DRAMA 

 

Sessions: Dues sessions d'1,30 hores
Lloc: a l'aula
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

3r d'ESO
4t d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2
Persones Adultes

Responsable/s

Cecilia Fernández, filòloga i actriu 

 

Descripció
Històries literàries, teatrals, cinematogràfiques i musicals.

Partim de dues preguntes: "Quines històries ens agraden?" i "Què hi ha darrere l'amor?"

Com ens relacionam i com estimam; on, a qui, per què, quan i com ens fa sentir això?

A partir d'aquí, desenvoluparem --a través de l'actuació i del joc teatral-- escenes que contin aquestes històries i les representarem amb públic (un altre alumnat o part del grup), i tindrem un debat posterior. Crearem personatges i veurem com es relacionen aquests personatges.

En una segona sessió abordarem la definició de la dona perfecta/ l'home perfecte. Ens sentim pressionats/ades, per aquest model?

A les dues sessions veurem fragments de pel·lícules, cançons, videoclips, per observar "l'ull social" que ens mira i ens explica "l'amor" i les relacions a través d'històries (també mare-pare-fill -amic@, enamorat @); per veure quins són els nostres ideals i inspirar-nos a crear les nostres relacions. Com som i com volem ser, i què ens passa, amb això; i tindrem un posterior debat (teatrefòrum).


Objectius
- Fomentar l'autoconeixement de manera personal i relacional: com ens sentim, què ens sol afectar i dificultar la vida, les relacions i la seguretat en nosaltres mateixos/es, i com aquest és el material per a l'art, el teatre, la música i el cinema, en general. Fer teatre amb això, construir històries nostres.
- Conèixer què venen a explicar-nos les emocions sobre nosaltres: com gestionar les emocions quan venen fortes o es repeteixen (hi ha molta ràbia, tristesa, ira, vergonya, fàstic) i usar-les en el teatre.
- Identificar i reconèixer la violència: posar límits, visibilitzar el control en les relacions, la gelosia obsessiva, la por i la inseguretat, per a una coeducació en el bon tracte.
- Crear sobre feminitat i masculinitat, models tòxics de les dues i treballar-hi en escena.
- Valorar, treballar la comunicació no violenta; veure com les relacions d'amor que ens expliquen estan plenes d'idealització i violència.
- Comprendre el drama com la representació cultural de l'amor, els models amorosos d'amor romàntic com a somni universal i la seguretat "inabastable": com ens afecten cossos i històries perfectes, representades, i cossos i històries reals.
- Entendre que el nostre cos és la nostra llar de les ferides, les alegries i els successos de la nostra vida, i la representació de la nostra identitat.
- Què és el bon tracte cap a mi i cap a les altres persones. Com em relacion, com es relacionen amb mi i com vull que es relacionin? Com estimam, com ens estimen, els nostres ideals.
- Què és el maltractament i què el bon tracte, l'amor company i les relacions sanes, lliures de violència.
- L'amor més enllà del que és romàntic: família, família afectiva, amistat, companys i amistats de vida, xarxes i vincles estables d'amistat i suport, per evitar la violència en les relacions romàntiques.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

Recursos

MaterialEquipamentAporta responsableAporta centre
Projector o pantalla i so 


Observacions

Per realitzar aquest taller és preferible disposar d'una sala àmplia i buida.

En cas de necessitat, es podrà realitzar el taller per videoconferència.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments