Informació del taller


123 . L'ART DE NARRAR HISTÒRIES 

 

Sessions: una sessió de 120 minuts o dues sessions de 60 minuts
Lloc: a l'aula
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

5è de primària
6è de primària
1r ESO
2n d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2
Persones Adultes

Responsable/s

Andrea Oyamburu Tous  

 

Descripció
Mai és prest (ni tard) per aprendre a xerrar en públic; i narrar contes és una eina fantàstica de fer-ho. En l’espai i el temps que compartirem, aprendrem algunes eines que ens poden ajudar a l'hora de dur a terme un dels oficis més antics, com és l’oralitat.

Saber com explicar una bona història sempre és útil per a la vida.

Segons l’edat i el grup, durem a terme un tipus de sessió o un altre:

- Cicle superior de primària (10-12 anys):
Treballarem a partir dels contes. Entendrem l’estructura i treballarem amb imatges que ens permetin interioritzar la història, per no narrar-la de memòria (l’ésser humà recorda imatges, no paraules). Es portaran a terme jocs i activitats creatives que els incitin a parlar i a narrar (davant el grup o per a grups petits), i descobrirem la importància de dir ben dit allò que volem expressar (idees, fets, emocions, històries...) . D’aquesta manera, aniran guanyant confiança, que és el primer pas per perdre la por de parlar en públic.

- Adolescents (12-14):
Activitats que barregen les tècniques dels contes i del relat de marca (storytelling), amb l’objectiu de facilitar eines als jovent en un moment en què se’ls exigeixen capacitats per exposar treballs en públic. Es portaran a terme jocs i activitats creatives que els incitin a parlar i a narrar (davant el grup o per a grups petits), i descobrirem la importància d’aprendre a dir ben dit allò que volen expressar (idees, fets, emocions, històries...).

- Persones adultes (a partir dels 18):
A través d’eines com el relat de marca (storytelling), aprendrem els avantatges d’explicar una bona història i de com això ens pot ajudar a vendre la nostra idea o producte. Una bona història sempre serà recordada; les dades les oblidam.

El relat de marca, o storytelling (contar històries), és una eina que s’està fent servir molt com a estratègia de màrqueting; consisteix a connectar amb les persones usuàries, consumidors, públic, etc., a través d’una historia (un missatge, una idea, un producte) que mobilitzi a escala emocional. En un món amb un volum d’informació desmesurat, una història ben narrada destaca per damunt la resta i obté més possibilitats de generar interaccions emocionals.


Objectius
- Assolir eines que ens ajudin a sentir-nos més còmodes a l’hora de parlar en públic

- Descobrir el món de les històries i veure com aquestes es poden aplicar a l’àmbit professional o de la mateixa vida

- Reconèixer la importància de l'oralitat; generar espais per treballar-la


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

Recursos

MaterialEquipamentAporta responsableAporta centre
Un espai on estar junts i temps per compartir. Paper i llapis. Segons el cas, es pot necessitar un projector, però la sessió es pot adaptar perfectament sense aquest. 


Observacions

Recomanam fer una sessió de dues hores.

El taller s'ofereix a partir del gener.

És preferible evitar grups nombrosos, per aprofitar millor el taller i fer que sigui vivencial per a tothom.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments