Informació del taller


146 . QUI SOM? QUI ETS? TEATRE I BON TRACTE 

 

Sessions: 2 sessions d'1,30 h
Lloc: a l'aula
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

6è de primària
1r ESO
2n d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2
Persones Adultes

Responsable/s

Cecilia Fernández, filòloga i actriu 

 

Descripció
En aquest taller farem un recorregut des de i on ens porti la pregunta "Què són les nostres emocions, com ens fan sentir amb nosaltres mateix@s i amb les altres persones?". I com treballar-les creativament a través del teatre.

Després d'una introducció al que és i al que no és, per a nosaltres, el bon tracte, mitjançant fragments de pel·lícules, videoclips, cançons i textos, crearem --a través del joc-- peces de teatre sobre el que ens passa, ens inquieta i ens apassiona: qui som i qui volem ser.


Objectius
- Autoconeixement personal i relacional: com ens sentim, què ens sol afectar i dificultar de la vida; les relacions i la seguretat en nosaltres mateixos/es

- Conèixer què venen a explicar-nos les emocions sobre nosaltres: com gestionar quan venen fortes o quan es repeteixen (hi ha molta ràbia, tristesa, alegria, ira, entusiasme, vergonya) i com construeixen històries.

- Estereotips socials, l'ull que ens mira: què som i què no volem ser.

- Valoritzar-nos: què és el bon tracte per a mi i per a les altres persones; la meva autenticitat; identificar la violència i posar límits.

- Jugar: el teatre és un joc, un joc de debò, amb les seves regles i els seus trucs. Divertir-nos --cantar, recitar, ballar, actuar-- i deixar-nos sorprendre amb tota la creativitat pròpia de cadascú és una manera d'aprendre qui som i de comprendre'ns millor cada dia.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

Recursos

MaterialEquipamentAporta responsableAporta centre
Projector o pantalla i so 


Observacions

Per a la realització de aquest taller és preferible disposar d'una sala àmplia i buida.

En cas de necessitat, es podrà realitzar el taller per videoconferència.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments