Informació del taller


150 . CREACIÓN Y COMPOSICIÓN COREOGRÁFICA 

 

Sessions:
Lloc: Al centre
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

1r ESO
2n d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2
Adults

Responsable/s

Doryan Suárez.Ballarina professional d'origen cubà, amb experiència docent. 

 

Descripció
TÈCNICA DE DANSA CONTEMPORÀNIA
Començarem amb un escalfament basat en cinc principis: exploració de la nostra respiració, ús del terra per obrir noves possibilitats al moviment, transferència de pes, control del centre i connexió entre les diferents parts del cos.

Després hi haurà seqüències molt físiques i frases desplaçades, que animaran a moure's lliurement per l'espai.

El moviment ens farà conscients de l'ús del pes i de la fluidesa orgànica o inorgànica de la composició, a la vegada que ens comprometrà a l'espai de manera multidireccional.

IMPROVISACIÓ
Aquesta part de la clase es basa en la creença (vertadera o falsa) que tot moviment és dansa; tenint aquesta afirmació com a punt de partida, cercarem el "moviment autèntic" individual, per conèixer, així, les possibilitats, les tendències i, en definitiva, la petjada de cadascú a l'hora de ballar.

S'utilitzaran pautes i certes regles de diferents exercicis d'improvisació, amb l'objectiu de despertar noves formes de pensar i de fer dansa.

COMPOSICIÓ
Com comença una composició?

L'art de la composició té les seves pròpies regles, encara que la noció d'art sigui mòbil, lliure i subjectiva. Es treballa el "com" i el "per què" la dansa actua en nosaltres. En aquesta part del taller, s'estudiaran diferents eines de coreologia (mètode d'estudi analític del moviment) i de composició.


Objectius
Aquest taller té l'objectiu de treballar la improvisació i la composició, així com millorar la tècnica de dansa contemporània de cada participant.

Les classes comencen amb una preparació física i continuen amb la creació d'una sèrie de frases, el material de les quals serà "manipulat" posteriorment.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

RecursosObservacions

Disponible el primer i segon trimestres.

Recomanam fer tres sessions.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments