Informació del taller


48 . TALLER SOBRE PREVENCIÓ DE CONDUCTES DISCRIMINATÒRIES (odi i discriminació) 

 

Sessions: Sessió d'1 hora
Lloc: Aula del centre
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

3r d'ESO
4t d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1

Responsable/s

Maribel Portella Policia tutora. Ajuntament de Maó

 

Descripció
Taller adreçat a joves per tal d’evitar situacions greus en l’àmbit de la xenofòbia i conductes greus contra la discriminació.

La metodologia emprada és la d’exposar diferents situacions en diferents formats per posteriorment discutir sobre aquestes, valorar-les i treure’n conclusions al respecte.


Objectius
- Recordar al jovent els drets que tenen les persones dins del respecte mutu, els quals estan relacionats directament amb la discriminació, la xenofòbia i el racisme.

- Donar a conèixer la necessitat de prevenir aquelles conductes greus que poden denigrar l’ésser humà i el marc legal actual que protegeix a les persones dins d’aquests àmbits discriminatoris.

- L’homofòbia com exemple greu de discriminació, odi, aversió, por o prejudici contra les persones homosexual, dones o homes, i altres possibles conductes discriminatòries greus.

- Informar en què cal fer en el moment en què es reconeix o detecta una situació de risc, i conscienciar de l’obligatorietat de denunciar sempre aquests fets.

- Facilitar eines àgils de comunicació amb la PL per denunciar aquestes conductes discriminatòries.

- Finalment donar un missatge positiu del dret que tenen a ser lliures, a opinar, el dret a la vida, a la integritat física, el dret a denunciar davant de les seves mares, pares, professorat i la mateixa policia a aquelles persones que no respecten aquests drets.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

Recursos



Observacions




Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 221) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments