Informació del taller


123 . L'ART DE NARRAR HISTÒRIES 

 

Sessions: una sessió de 120 minuts o dues sessions de 60 minuts
Lloc: A l'aula
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

5è de primària
6è de primària
1r ESO
2n d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2
Adults

Responsable/s

Andrea Oyamburu Tous  

 

Descripció
Mai és prest (ni tard) per aprendre a xerrar en públic; i narrar contes és una eina fantàstica de fer-ho. En l’espai i el temps que compartirem, aprendrem algunes eines que ens poden ajudar a l'hora de dur a terme un dels oficis més antics, com és l’oralitat.

Saber com explicar una bona història sempre és útil per a la vida.

Segons l’edat i el grup, durem a terme un tipus de sessió o un altre:

- Cicle superior de primària (10-12 anys):
Treballarem a partir dels contes. Entendrem l’estructura i treballarem amb imatges que ens permetin interioritzar la història, per no narrar-la de memòria (l’ésser humà recorda imatges, no paraules). Es portaran a terme jocs i activitats creatives que els incitin a parlar i a narrar (davant el grup o per a grups petits), i descobrirem la importància de dir ben dit allò que volem expressar (idees, fets, emocions, històries...) . D’aquesta manera, aniran guanyant confiança, que és el primer pas per perdre la por de parlar en públic.

- Adolescents (12-14):
Activitats que barregen les tècniques dels contes i del relat de marca (storytelling), amb l’objectiu de facilitar eines als jovent en un moment en què se’ls exigeixen capacitats per exposar treballs en públic. Es portaran a terme jocs i activitats creatives que els incitin a parlar i a narrar (davant el grup o per a grups petits), i descobrirem la importància d’aprendre a dir ben dit allò que volen expressar (idees, fets, emocions, històries...).

- Persones adultes (a partir dels 18):
A través d’eines com el relat de marca (storytelling), aprendrem els avantatges d’explicar una bona història i de com això ens pot ajudar a vendre la nostra idea o producte. Una bona història sempre serà recordada; les dades les oblidam.

El relat de marca, o storytelling (contar històries), és una eina que s’està fent servir molt com a estratègia de màrqueting; consisteix a connectar amb les persones usuàries, consumidors, públic, etc., a través d’una historia (un missatge, una idea, un producte) que mobilitzi a escala emocional. En un món amb un volum d’informació desmesurat, una història ben narrada destaca per damunt la resta i obté més possibilitats de generar interaccions emocionals.


Objectius
- Assolir eines que ens ajudin a sentir-nos més còmodes a l’hora de parlar en públic

- Descobrir el món de les històries i veure com aquestes es poden aplicar a l’àmbit professional o de la mateixa vida

- Reconèixer la importància de l'oralitat; generar espais per treballar-la


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

Recursos

MaterialEquipamentAporta responsableAporta centre
Un espai on estar junts i temps per compartir. Paper i llapis. Segons el cas, es pot necessitar un projector, però la sessió es pot adaptar perfectament sense aquest. 


Observacions

Recomanam fer una sessió de dues hores.

És preferible evitar grups nombrosos, per aprofitar millor el taller i fer que sigui vivencial per a tothom.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments