Informació del taller


147 . PROYECTO: @HORA YO 

 

Sessions:
Lloc: A l'aula
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

1r ESO
2n d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat
Cicle formatiu 1
Cicle formatiu 2

Responsable/s

Eva Mª Muñiz Linares  

 

Descripció
Davant una situació preocupant o d'estrés, els i les adolescents, d'igual manera que tots els éssers humans, poden reaccionar de tres maneres diferents: fugir, quedar paralitzats o lluitar. Davant una situació d'estrès, l'organisme té una série de reaccions fisiològiques que suposen l'activació de l'eix hipofisosuprarenal i del sistema nerviós vegetatiu; és a dir, es desencadenen una sèrie de respostes fisiològiques davant la presència de:

- por
- aillament
- mal de cap
- mal muscular
- dèficit d'atenció
- insomni
- problemes respiratoris
- ...

Aquests últims temps han estat molt difícils per a tothom, i en especial per a elles i ells, que han quedat al marge de la societat i confinats a casa, experimentant sensacions i reaccions realment alarmants.

Què ha passat? Com han interioritzat la situació? Com els ha afectat a escala emocional? Com han afrontat haver d'estudiar sols o soles? Com s'han adaptat a les noves tecnologies per a l'estudi? Com han desenvolupat la seva individualitat i amb qui s'han pogut comparar? Què va passar?

Totes aquestes preguntes han d'obtenir una sortida i una explicació lògica, perquè puguin desenvolupar les eines necessàries per combatre les situacions d'estrès que aniran sorgint durant la vida; i, en especial, ara. S'ha de reduir la incertesa, mitjançant la comunicació i l'escolta activa, perquè puguin utilitzar correctament les xarxes socials i puguin saber discriminar les fake news de les notícies de la premsa. Ara és el moment d'ajudar-los a descobrir com canalitzar les seves pors i de donar resposta als seus dubtes.

Són tallers de xerrades amenitzades amb anècdotes, jocs de rol, vídeos, powerpoints i una conclusió final, a la qual participarà tot l'alumnat.


Objectius
@hora és un taller per ajudar-los a descobrir recursos i actituds innats, eines necessàries per afrontar els canvis que es produeixen a la seva vida i en el seu entorn més proper, mitjançant xerrades amb un tema central: l'ACCEPTACIÓ.

Quan un/a mateix/a s'accepta i comprèn les situacions, la por desapareix i deixa pas a l'èxit. Parlarem de reptes, i no de problemes. Només canviant la paraula canvia el significat. La comunicació entesa com a eina de cohesió del grup i de la família.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

RecursosObservacions

És un taller orientat a la resolució de conflictes i a la cohesió de grup.


Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments