Informació del taller


42 . RECUPEREM SES TRADICIONS. RECUPEREM SES SÍNIES 

 

Sessions: una sessió de 90 minuts
Lloc: sínia de la Plana
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

4t de primària
5è de primària
6è de primària

Responsable/s

Vanesa Sintes, educadora social . Ajuntament Maó

 

Descripció
El taller consisteix a donar a conèixer la rehabilitació del conjunt etnològic de la sínia de la Plana. Un element tradicional i conformador d’un paisatge urbà prou característic de la ciutat, de la nostra cultura i de les arrels tradicionals de Maó.

Aquest projecte va sorgir de la iniciativa d’un grup de persones de Maó interessades en la recuperació d’aquest tipus de patrimoni i es consolida com a projecte de voluntariat. Aquestes mateixes persones són les que proposen donar continuïtat al projecte de la sínia de la Plana, donant visibilitat a la tasca realitzada i posant en valor el conjunt etnològic.

L’activitat es desenvoluparà en una sessió a l’entorn de sa sínia de la Plana. De manera creativa i divertida, els infants descobriran els mecanismes d’obtenció d’aigua que teníem a Menorca, el recorregut històric de la sínia, el seu estat actual, funcionament, el seu valor patrimonial i com ser partícips del seu coneixement, cura i transmissió cultural.


Objectius
· Donar a conèixer la funció de les sínies en el patrimoni menorquí.

· Reflexionar sobre la importància de l’aigua i els seus mecanismes d’obtenció.

· Conèixer el procés de rehabilitació de sa sínia de la Plana, de Maó

· Treball en equip i participació ciutadana


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

RecursosObservacions


Activitat desenvolupada a traves del Programa de Voluntariat del Ajuntament de Maó.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments