Informació del taller


113 . AUTISME, DISLÈXIA I ALTRES TRASTORNS DEL NEURODESENVOLUPAMENT 

 

Sessions: Sessió de 2 hores
Lloc: A l'aula del centre
Màxim per aula: grup aula

Destinataris

1r de Primaria
2n de Primaria
3r. de Primaria
4rt. de Primaria
5è de Primaria
6è de Primaria
1r. ESO
2n ESO
3r. ESO
4rt. ESO
1r de batxillerat
2n de batxillerat

Responsable/s

MENORCA PARA TODOS. Servicio de apoyo a las personas con diversidad funcional. 

 

Descripció
Els infants, igual que els adults, reaccionen malament a allò desconegut, estrany i a lo que no els hi resulta familiar.
Sobre tot quan ells mateixos estan tractant d’adaptar-se a una situació nova, com pot ser l’inici del curs escolar.
Quan coneixem a persones amb un aspecte o conducta que no ens resulten familiars sinó rars, la nostra resposta inicial es mantenir-les a certa distancia. Tenim por a lo que no comprenem, i la por fàcilment pot convertir-se en odi o inclòs en violència.
Desprès d’explicar als alumnes, de manera adaptada segons la seva edat, com es desenvolupa el cervell, el nerodesenvolupament, a continuació dúiem a termini una dinàmica amb els alumnes, visionem un curtmetratge i passem al principal objectius del taller, que podem fer, com a companys, per col·laborar, i no excloure, a algun company o companya amb necessitats de recolzament, apel·lant a la bondat natural de les persones, ja que, un poc de comprensió, pot servir per a millorar les seves vides socials, amb tots els beneficis que açò aporta.
Els companys i companyes poden oferir més experiències terapèutiques positives de les que altres ambients terapèutics formals poden arribar a oferir.


Objectius
· Que l’alumnat pugui entendre la diversitat, allò que ens fa diferents
· Aconseguir que l’alumnat sigui capaç de convertir-se, sense saber-ho, en terapeutes a partir de la comprensió del seu company i així poder ajudar a que es desenvolupi de la forma més còmoda i satisfactòria possible a l’aula.


Continguts
Conceptes:
Procediments:
Actituds:

Metodologia
Abans:
Durant:
Després:

RecursosObservacions

El taller es por dur a terme durant tot l'anya, pero es recomenable començar a principi de curs, durant la primera avaluació per evitar que es creïn esticmes o es fagin falsos estereotips a l'alumnat.

Es pot fer el taller a qualsevol etapa educativa. El tallerista s'adaptarà a l'edat de l'alumnat i la situació particular de cada un i aula.Maó Ciutat Educadora    Ciutats Amigues de la Infància
Contactau amb nosaltres

Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer al Servei d'Educació de l’Ajuntament de Maó trucant al tf. 971 36 98 00 (ext. 342) o bé en el següent enllaç

Mirarem de donar resposta a les vostres consultes com més prest millor.

Consultes i suggeriments